Over Anusara Yoga

Een korte uitleg over de vorm van Yoga die ik geef.

Anusara: het accepteren van de wereld om ons heen en van onszelf zoals we zijn.

Anusara yoga is een specifieke vorm van Hatha Yoga die uit Amerika komt en ontwikkeld is door John Friend. In deze yogastijl sluit een spirituele ontwikkeling naadloos aan op een uitgekiend anatomisch systeem om het lichaam te stroomlijnen en zodoende zowel soepel als sterk te maken.

 

Anusara yoga is de menselijke zoektocht om te herontdekken wie we diep van binnen zijn. In ieders hart ligt een diep verlangen om je te verbinden met iets dat groter is dan jijzelf, om het gevoel te hebben ergens bij te horen en betekenis te geven aan het leven. De basis van dit verlangen wordt gevormd door de wens om gelukkig te zijn. Een wens die ieder mens kent, in iedere cultuur en in iedere tijd; ieder mens wil geluk vinden.

 

Deze zoektocht is niet zozeer een streven om iets te bereiken dat buiten onszelf ligt, maar om ons te herinneren wie we daadwerkelijk zijn: pure goedheid, bliss.In Anusara Yoga sluit deze spirituele zoektocht naadloos aan op een vanuit anatomisch verantwoorde principes ontwikkeld systeem: de Universal Principles op Alignement. Door het toepassen van deze principes wordt het lichaam zowel soepel als sterk.

 

Anusara betekent “het volgen van je hart”. Het maakt je bewust van alle delen van je zelf, je lichte en je donkere kant. Het volgen van je hart betekent dat je met een frisse blik kijkt naar alles wat zich aandient en dat je je hart opent voor het huidige moment zonder vast te houden of te oordelen.